You are here:

Προφίλ Εταιρείας

Ιδρυτής των εταιρειών Alpaco ήταν ο κος Ανδρέας Λοΐζου (Πάου). Η αρχική εταιρεία ιδρύθηκε το 1983 με την ονομασία Alpaco Trading LTD. To 2005 η εταιρεία χωρίστηκε και δημιουργήθηκαν δύο νέες εταιρείες και η κάθε μια καλύπτει διαφορετικούς τομείς της αγοράς.

Οι εταιρείες είναι:

α) Alpaco Domica LTD – Η εταιρεία ασχολείται με την εισαγωγή, προώθηση και διανομή εξειδικευμένων οικοδομικών υλικών για ιδιωτικά και εμπορικά κτήρια.

β) Alpaco Doors Automations LTD – Η εταιρεία ασχολείται με είδη αυτόματων συστημάτων όπως πόρτες για γκαράζ, αυτόματες πύλες, αυτόματες βιομηχανικές πόρτες, αυτόματες πόρτες εισόδου κλπ.

Η Alpaco Domica LTD συνεργάζεται άμεσα με εργολάβους, πελάτες λιανικής πώλησης, καθώς επίσης και με τοπικούς διανομείς σε όλη την Κύπρο στοχεύοντας στην προώθηση όλων των προϊόντων της.

Η Alpaco Domica LTD αντιπροσωπεύει και διανέμει αποκλειστικά στην Κύπρο τα προϊόντα των ακόλουθων εταιρειών:
• Pontarolo – Ιταλία
• Pikappa – Ιταλία
• First Plast – Ιταλία
• Estfeller – Ιταλία
• Leoni – Ιταλία
• Alugutter – Ηνωμένο Βασίλειο
• Marley – Ηνωμένο Βασίλειο
• Hunter – Ηνωμένο Βασίλειο
• MFP – Ιρλανδία
• SEL – Γαλλία
• Ulma – Ισπανία
• Blucher – Δανία
• Palram – Ισραήλ

Πριν την Τουρκική εισβολή του 1974, ο κος Ανδρέας Λοΐζου ήταν ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου εργαστήριου όπου κατασκεύαζε αντλίες νερού από μετατρεπόμενες μηχανές φορτηγών. Ενίοτε στο εργαστήριο κατασκευάζονταν και γεωργικά μηχανήματα.

Μετά την διαίρεση της Κύπρου ο κος Ανδρέας Λοΐζου, μαζί με την οικογένεια του μετακόμισαν στην Λευκωσία (σαν πρόσφυγες), όπου αναγκάστηκε να ξαναρχίσει από την αρχή. Η αδελφή του, εκείνο τον καιρό, ήταν ιδιοκτήτρια ενός μικρού ζαχαροπλαστείου. Ο κος Ανδρέας και η σύζυγος του συνεταιρίστηκαν μαζί της όταν τους επικυρώθηκε μια προσφορά της Εθνικής Φρουράς για προμήθεια μικρών κέικ, αντάξια μιας ποσότητας των περίπου 1,5 τόνων την εβδομάδα.

Μετά από ένα χρόνο ο κος Ανδρέας πούλησε το ζαχαροπλαστείο και μετακόμισε στην Σουηδία με την οικογένεια του αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Κατά την περίοδο που ο κος Ανδρέας ζούσε στην Λευκωσία, επισκεπτόταν τον πορτοκαλεώνα του που βρισκόταν στο Ελληνικό τμήμα του νησιού δίπλα από την νεκρή ζώνη. Κάποτε τον συνόδευσε ένας Δανός στρατιώτης των Ηνωμένων Εθνών ο οποίος του περιέγραψε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Σκανδιναβία. Μεταξύ άλλων του είπε ότι κατά την διάρκεια του χειμώνα ήταν δυνατόν να οδηγήσεις αυτοκίνητο πάνω στις παγωμένες λίμνες. Ο κος Ανδρέας ήταν σίγουρος ότι o κυανόκρανος αστειευόταν. Όμως κατά τη διαμονή του στην Σουηδία και έχοντας ζήσει την εμπειρία του Σουηδικού χειμώνα ο κος Ανδρέας διαπίστωσε πως ο Δανός στρατιώτης του είχε πει την αλήθεια.
Μετά από κάποιο διάστημα στη Σουηδία ο κος Ανδρέας ενοικίασε ένα περίπτερο σε κεντρική λεωφόρο της Στοκχόλμης και πωλούσε παγωτό το οποίο παρασκεύαζε ο ίδιος. Όμως ο καιρός της Σουηδίας ήταν ένας συνεχής πονοκέφαλος αφού δεν είχε καμία σχέση με την ηλιοφάνεια της Κύπρου και οι πωλήσεις του παγωτού ήταν αλληλένδετα με τον ήλιο και την ζέστη.
Κάποια συγκεκριμένη στιγμή όμως οι πωλήσεις παγωτού εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Ο Λοΐζος, υιός του κου Ανδρέα, δουλεύοντας ένα απόγευμα είδε ξαφνικά να δημιουργούνται τεράστιες ουρές από κόσμο που ήθελε να αγοράσει παγωτό. Μην έχοντας άλλο παγωτό να πουλήσει τηλεφώνησε στο σπίτι για να του φέρουν και άλλο. Από εκείνη την μέρα ο όγκος των πωλήσεων αυξανόταν σταθερά.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα αυτή η ξαφνική αύξηση των πωλήσεων της συγκεκριμένης ημέρας οφειλόταν σε δημοσίευμα της εφημερίδας Aftonbladet. Η εφημερίδα είχε κάνει μυστική έρευνα της αγοράς για το καλύτερο παγωτό και νικητής ήταν ο κος Ανδρέας!

Το 1983 όμως η νοσταλγία για την πατρίδα οδήγησε τον κον Ανδρέα να πωλήσει την επιχείρηση παγωτού στην Σουηδία και να επιστρέψει στην πατρίδα του την Κύπρο, όπου δημιούργησε την Alpaco Trading Ltd. Η εταιρεία άρχισε με την εισαγωγή και διάθεση στην Κυπριακή Αγορά αυτόματων συστημάτων και μεταλλικών κεραμιδιών. Το 2003 βρίσκει την Alpaco Trading Ltd. να εργοδοτεί 25 υπαλλήλους. Σήμερα οι δύο αδελφικές εταιρείες εργοδοτούν πάνω από 45 άτομα.

Η Alpaco Domica LTD – Δήλωση για την αποστολή της εταιρείας
«Εικοσιοκτώ χρόνια πριν oκος Ανδρέας Λοΐζου, ο ιδρυτής της Alpaco Trading LTD., υποσχέθηκε να οδηγήσει την εταιρεία βασιζόμενος σε συγκεκριμένες αρχές και ανθρώπινες αξίες.

Αυτές οι αρχές είναι όπως τότε έτσι και σήμερα έγκυρες και ζωτικής σημασίας: Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε πελάτες σε ολόκληρη την Κύπρο με προϊόντα υψίστης ποιότητας και την τεχνολογική υποστήριξη εγγυώμενοι την ικανοποίηση σας και την φιλία μας.
Την προσφορά παροχής υπηρεσιών σε Εκπροσώπους και Πελάτες με εξυπηρέτηση και ευγένεια. Βασιζόμαστε με πλήρη εμπιστοσύνη στους πελάτες, που γίνονται φίλοι μας, και τους Εκπροσώπους και αναγνωρίζουμε ότι η επιτυχία της εταιρείας μας βασίζεται στις ατομικές προσπάθειες και τα επιτεύγματα τους.
Είμαστε υπεύθυνοι πολίτες της χώρας και των κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε».

 

Ο αγαπημένος μας κύριος Ανδρέας Λοΐζου (Πάου), ιδρυτής της Alpaco Trading LTD, έφυγε από τη ζωή στις 19/07/2021 σε ηλικία 84 ετών. Δεσμευόμαστε να κρατούμε τη μνήμη του πάντα ψηλά και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πιστά σύμφωνα με το όραμα του και τις αρχές που μας δίδαξε.